1,2,3,4

Såhär enkelt är det!

1. Beställ fiber

Skicka en förfrågan gällande din adress till info@vesab.se. Tätorterna är i princip färdiga nu, men efteranslutningar sker löpande. Avtalet gäller för privatpersoner med hushåll i tätort, men har man ett företag på sin hemadress kan man skriva avtalet på företaget. Det krävs ingen förskottsbetalning när man skickar in avtalet till oss utan man betalar efter att fibern är inkopplad i hushållet. Det finns även möjlighet att via Ecster finansiera installationskostnaden på 24 eller 60 månader. Finansieringserbjudande Vellinge Stadsnät 2019

2. Vi gräver

Våra entreprenörer kontaktar innan grävstart varje enskilt hushåll eller företag som anmält sig för att tillsammans gå igenom hur man ska gräva i tomten och var fiberanslutningen ska sitta i fastigheten. Efter att grävarbetet är avslutat återställer våra entreprenörer allt på tomten (förutom sådd av gräsfrö) och de följer givetvis Vellinge kommuns grävregler för att säkerställa korrekt återställning av allmänna vägar.

3. Du ansluts till vårt öppna nät

När grävningen och installationen är klar aktiveras fiberanslutningen av vår kommunikationsoperatör iTUX. Från att fiberanslutningen aktiveras har man en månad på sig att beställa en internettjänst. Det finns gott om tid för att säga upp sina befintliga ADSL- och TV-avtal. De flesta har en uppsägningstid på en till tre månader.

4. Klart – du kan börja surfa!

När du har valt en av alla tjänsteleverantörer som finns tillgängliga i Vellinge stadsnät är det bara att njuta av ett ruggigt snabbt bredband! Skulle du vilja prova en annan leverantör är det bara att byta.